اطلاعیه دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد-گروه مهندسی برق-اشکان رجبی‌مرام

گروه مهندسی برق

اطلاعیه دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد

بررسی اثر هیدروژنه کردن بر خواص مکانیکی و الکتریکی مواد دوبعدی گروه چهارم و پنجم

ارائه دهنده: اشکان رجبی‌مرام

زمان: ۲۸/۰۶/۱۴۰۰              ساعت ۱۶                              به صورت غیرحضوری

لینک ارائه: /https://lms.hut.ac.ir/devicedefence

استاد راهنما:  دکتر شعیب بابایی توسکی            مرتبه علمی: استادیار            دانشگاه: صنعتی همدان                                                                                       استاد داور داخل:  دکتر علیرضا کوکبی               مرتبه علمی: استادیار            دانشگاه: صنعتی همدان                                      استاد داور خارجی: دکتر سید منوچهر حسینی             مرتبه علمی: استادیار                  دانشگاه: بوعلی سینا

چکیده:

در این کار، خواص ساختاری و الکتریکی ساختارهای دو بعدی α = H-IV-V و= H-V-IV β (,C = IV  ,Si  ,Ge Sn و V =,P ,N As,Sb)  با وجود کرنش دو محوره مورد مطالعه قرارگرفت. پراکندگی فونون و ثابت­های کشسان به دست آمده، اثباتی بر پایداری مواد هستند. ویژگی­های ساختاری ترکیبات α و β هم­چون ثابت شبکه، طول باند بین هیدروژن و مواد گروه چهارم و پنجم و انرژی همبستگی مورد مطالعه قرار گرفت. ساختار باند ترکیبات α و β  به دست آمده و ویژگی­های الکتریکی هم­چون شکاف باند، جرم مؤثر، چگالی حالات و چگالی الکترون مورد بررسی قرار گرفت. چگالی الکترون برای پی بردن به توزیع بار در باند هدایت و ظرفیت مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه، اثرات کرنش بر خواص الکتریکی بررسی شد. نمودار شکاف باند بر حسب کرنش رسم شد که شکاف باند در کرنش­های نزدیک صفر به ماکزیمم مقدارش می­رسد. در کرنش­های فشاری، تبدیل نیمه­هادی به فلز مشاهده گردید، علاوه بر این، جرم مؤثر در دره­های تأثیرگذار برای الکترون و حفره محاسبه گردید.