اطلاعیه دفاع پایان‌نامه کارشناسی ارشد-سمانه پورمجنون

اطلاعیه دفاع پایان‌نامه کارشناسی ارشد

بازیابی فلزات از کیک فیلتر لیچ قلیایی پسماند بویلر

ارائه دهنده: سمانه پورمجنون

زمان ۲۷/۷/۱۴۰۰ ساعت ۱۰       مکان:کلاس ۲۰۱ ساختمان اصلی       لینک جلسه: Lms.hut.ac.ir/acp

استاد راهنما: دکتر احمد قادری حمیدی

مرتبه علمی:استادیار              دانشگاه:صنعتی همدان

استاد داور داخلی: دکتر صمد قاسمی                   استاد داور خارجی: دکتر مهدی پور عبدلی

مرتبه علمی: استادیار     دانشگاه: صنعتی همدان                 مرتبه علمی: استادیار     دانشگاه: صنعتی همدان

چکیده:

پسماندهای حاصل از احتراق مازوت در نیروگاه‌های حرارتی حاوی فلزاتی مانند وانادیوم، نیکل و آهن است و بازیابی آنها هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ زیست محیطی دارای اهمیت است. در این پژوهش، جهت بازیابی هایدرومتالورژیکی عناصر فلزی موجود در یک پسماند نیروگاهی، روش لیچ قلیایی و لیچ اسیدی مورد بررسی قرار گرفت. در روش لیچ قلیایی، تاثیر پارامترهایی مانند غلظت محلول، نسبت جامد به محلول و دفعات لیچ در محلول سدیم هیدروکسید مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تاثیر تغییر حجم آب در نسبت ثابت پسماند به سدیم هیدروکسید مورد بررسی قرار گرفت. در روش لیچ اسیدی، کیک فیلتر ۳ مرحله ای لیچ قلیایی در محلول‌های لیچ سولفوریک اسید و هیدروکلریک اسید با غلظت‌های مختلف به مدت سه ساعت و در دمای رفلاکس تحت انحلال قرار گرفت.