اطلاعیه دفاع پایان‌نامه کارشناسی ارشد-امیر ویسی

گروه مهندسی برق

اطلاعیه دفاع پایان‌نامه کارشناسی ارشد

ردیابی نقطه حداکثر توان در توربین بادی با استفاده از کنترل کننده مدلغزشی مرتبه کسری

زمان: ۲۶/۰۷/۱۴۰۰    ساعت ۱۱

لینک ارائه:                                                https://lms.hut.ac.ir/mscthesis

استاد راهنما: دکتر هادی دلاوری        مرتبه علمی:  دانشیار           دانشگاه: صنعتی همدان

استاد داور داخلی:   دکتر مجتبی حسینی تودشکی            مرتبه علمی: استادیار             دانشگاه: صنعتی همدان

استاد داور خارجی:  دکتر مهدی خدابنده          مرتبه علمی: استادیار          دانشگاه: صنعتی همدان

چکیده:

با توجه به مشکلات سوخت‌های فسیلی ازجمله ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی و همچنین رو به اتمام بودن این نوع از منابع، توجه
به تولید انرژی از منابع انرژی‌های پاک همچون انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی و غیره معطوف گردیده است. در این میان انرژی بادی با توجه به ظرفیت و مزایای فراوان آن، در این پایان نامه مورد بررسی قرارگرفته است. یکی از چالش‌های موجود در این زمینه، استخراج بیشترین توان خروجی از این منابع تجدید پذیر و پاک است. از این رو، روش‌های متفاوتی در طراحی کنترل کننده‌ها جهت به حداکثر رساندن توان خروجی وجود دارد. یکی از چالش‌های مهم در این زمینه، علاوه بر داشتن میزان حداکثر توان خروجی، مقاوم سازی سیستم در برابر عواملی مانند: اغتشاشات و نامعینی های پارامتری و غیره است. در این پایان نامه، به طراحی برخی از کنترل کننده‌های غیرخطی مقاوم مرتبه کسری برای مبدل سمت روتور، ژنراتور القایی دو سو تغذیه پرداخته شده است. کنترل کننده‌های پیشنهادی با ترکیب حسابان کسری، مدلغزشی و پسگام طراحی می‌شوند. از تخمین‌گرهای مدلغزشی و شبکه‌های عصبی RBF جهت تخمین اغتشاشات وارد شده به سیستم استفاده شده است. پایداری حلقه بسته سیستم‌های طراحی شده با استفاده از تئوری لیاپانوف تعمیم یافته به اثبات رسیده است. نتایج روش‌های پیشنهادی تحت اعمال شرایط خاص مورد مطالعه و مقایسه با سایر روش‌ها قرار گرفته است.