اطلاعیه ارائه سمینار دانشجوی کارشناسی ارشد – مجتبی رمضانی

اطلاعیه ارائه سمینار کارشناسی ارشد

کنترل زمین و تحلیل پایداری در قنات‌ها

ارائه دهنده: مجتبی رمضانی

زمان: ۲۳/۰۳/۱۴۰۰      ساعت ۱۲           لینک جلسه : /http://lms.hut.ac.ir/mscdissertations

استاد راهنما: دکتر ستار مهدوری

مرتبه علمی:  استادیار           دانشگاه: صنعتی همدان

چکیده:

قنات مدت‌هاست که برای استخراج آب‌های زیرزمینی در اکثر شهرهای تاریخی ایران استفاده می‌شود. با رشد بیشتر شهرها و توسعه روش‌های جدید آبیاری و زهکشی، از قنات‌ها استفاده نشده و متروکه شده‌اند. این قنات‌های متروکه گاهی برای زهکشی و دفع فاضلاب شهری مورداستفاده قرار گرفته شده‌اند. با گذشت زمان، به دلیل عوامل محیطی و زمین‌شناسی، بخش‌هایی از قنات تخریب شده و به حفره‌هایی بزرگ‌تر تبدیل می‌شوند که غالباً برای سایر زیرساخت‌ها و تأسیسات شهری مشکلاتی ایجاد می‌کنند. در قنات‌ها جریان آب به صورت ثقلی از مادرچاه به سمت زمین‌های کشاورزی منتقل می‌شود. در طول مسیر قنات چندین میله چاه به منظور تهویه، ترابری و نقب برداری حفر می‌شود. از آن‌جا که جریان آب در قنات‌ها ممکن است با تغییر فصل کم یا زیاد شود و از طرف دیگر دیواره میله‌چاه‌ها دچار ریزش شوند. بررسی پایداری این سازه بخصوص در محیط‌های شهری ضرروی است. از این رو در این سمینار انواع روش‌های کنترل زمین و تحلیل پایداری قنات‌ها مورد مطالعه قرار گرفته است.