رئیس دانشگاه صنعتی همدان در میزگرد روسای دانشگاههای استان در ایرنا مطرح کرد:

شان و شخصیت به هیات علمی و دانشگاه ها در دولت یازدهم بازگشت / پرهیز از برخورد سلیقه ای مهمترین خواسته نخبگان دانشگاهی از دولت دوازدهم است
به گزارش ایرنا، اثر گذاری دانشگاه ها در توسعه و تعالی کشور برکسی پوشیده نیست و در دنیای امروز که مبتنی بر علم، دانش و پژوهش محوری است، می طلبد تا دولتمردان و مسوولان تصمیم ساز و بویژه کاندیداهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به نقش دانشگاه ها در رشد و تعالی نظام اسلامی در گفتمان خود بیش از گذشته توجه کنند.
نظام جمهوری اسلامی در حوزه علم و فناوری پله های رشد را به سرعت در حال طی کردن است بطوریکه امروز بر خود می بالد که در زمینه رشد علمی بر قله های علمی جهان جایگاهی برای خود تثبیت کرده است و لذا می طلبد که کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نیز با اولویت قراردادن حوزه های دانش و پژوهش که بستر ساز پویایی دیگر حوزه ها خواهد بود، برنامه های خود را علمی و تخصصی برای مردم تبیین کنند.
ایرنا به عنوان یکی از رسانه های رسمی نظام در ایام انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری فرصت را لازم دیده که در بخش های مختلف با بهره گیری از صاحبنظران، مباحث و موضوعاتی که می تواند با عنوان خواسته های مثبت در جامعهاز کاندیدها ریاست جمهوری دولت دوازدهم مطرح شود و دولتمردان و دولت آینده می تواند به آنها بپردازد را از زبان کارشناسان امر در قالب میزگرد تبیین و واکاوی کند.
یکی از مهمترین موضوعاتی که همه ارکان نظام باید به آن توجه کنند نسل دانشگاهی به عنوان نسل آینده ساز ، جوان و نخبه است و در این راستا با حضور روسای دانشگاه های استان همدان به عنوان متولیان امور علمی نسل آینده ساز، میزگردی با عنوان نگاهی به عملکرد دولت یازدهم درحوزه علمی و توقعات قشر دانشگاهی از دولت دوازدهم در مرکز ایرنا همدان برگزار شد .
*** دانشگاه مبدا حرکت های مهم و سیاسی کشور است
رئیس دانشگاه صنعتی همدان نیز گفت: درباره نقش دانشگاه در بحث های اجتماعی از جمله انتخابات می توان گفت که دانشگاه مبدا همه تحولات بوده و امروز هم بدون شک نمی توانیم نقش دانشگاه را در انتخابات پیشرو نادیده بگیریم.
محمود نیلی افزود: تحولاتی که از بدو پیروزی انقلاب و قبل از آن از زمانهای دور و از ملی شدن صنعت نفت و بعد هم از شکل گیری و پیروزی انقلاب و در دوران سازندگی و تشکیل نهادهای سپاه و بنیاد مسکن اتفاق افتاده است ، ریشه و نطفه در دانشگاه ها داشته است.
وی اظهار کرد: دانشگاه آغاز کننده حرکت های مهم بوده و ادامه دهنده راه مردم و توده های مردمی هستند چرا که در دانشگاه ها اتاق های فکری را تشکیل می دهیم و ورود دانشجو به دانشگاه ها مخزن همه کمالات است .
نیلی ادامه داد: تدبیر مسائل علمی با دیپلماسی علمی کشور با کسانی که خوب درس خوانده بودند و بدست آوردن افتخارات در دستیابی به انرژی هسته ای به بیان مستندات علمی جهان را در مقابل موضوع محصور خود کردند و بعد از ملی شدن صنعت نفت کار بسیار بزرگی بود.
وی با بیان این مطلب تاکید کرد: به این دلیل برخورد علمی و ارایه برنامه های تخصص محور کاندیداها با حوزه دانشگاهی بطور قطع می تواند در کمک به مشارکت و حضور گسترده قشر دانشگاهی همدوش با دیگر آحاد مردم برای انتخاب رییس جمهوری متخصص و اصلح مثمر ثمر باشد.

*** شان و شخصیت به هیات علمی و دانشگاه ها در دولت یازدهم بازگشت
رئیس دانشگاه صنعتی همدان به نقش دانشگاهها در شکل دهی امور جامعه اشاره کرد و مثال زد: رییس جمهوری دولت یازدهم در حاثه فروریختنن پلاسکو به عنوان یک موضوع در کشور نشان دادند که این موضوع هم باید به دانشگاه واگذار شود و تعدادی از اساتید دانشگاه در حوزه های مختلف تعیین شدند و این موضوع در ۲ هزار برگ مستند تهیه و بهترین گزارش عصر حاضر نامیده شد.
نیلی ادامه داد: وظیفه دانشگاهیان برای آنکه همیشه به عنوان یک منبع و مرجع قرار گیرند بسیار سنگین است و در انتخابات آتی ریاست جمهوری نیز قشر دانشگاهی تلاش نموده با اندیشه و خرد و در جهت رشد و تعالی نظام اسلامی برای خلق حماسه ای برای نظام وروود کند.
وی اظهار کرد: زیرساخت های رشد جامعه در دانشگاه شکل می گیرد و توده های مردم اصل و اساس توسعه کشور هستند اما به هرحال نوک مولفه ها را باید کسانی که دارای مرجعیت علمی و توان علمی باشند تعریف کنند.
وی افزود: در شرایط حاضر دانشگاه ها این مرجعیت را در صحنه عمل به اثبات رساندند و دانشگاه ها بعد از انتخاب دولت یازدهم و ورود روحانی به سه مولفه پرداخته شد.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان افزود: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، شان و شخصیت به هیات علمی و دانشگاه ها بازگشت و آزادی در محدوده های علمی و به عبارتی دانشگاه ها به امنیت لازم دست یافت و شور آفرینی به دانشگاه ها برگردانده شد.
وی تصریح کرد: سومین پارامتری که زیرساخت رشد دانشگاه شد نشاطی بود که در اثر ایجاد آزادی و شخصیتی اساتید ایجاد شد.
نیلی گفت : در تولید ناخالص ملی سهم تحقیقات ۴۵ صدم درصد بوده است و در بهترین حالت ها در واقع برای اولین بار در تاریخ این سهم در سال ۱۳۹۵ به بالای یک درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم سهم پژوهش در بودجه ها زیر یک درصد بوده است افزود: اما دولت یازدهم سیاست الزام آوری را تثبیت کردند و مسئولان دانشگاه موظفند ۱۵ درصد از بودجه ها را به پژوهش و تحقیقات اختصاص دهند.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان با درخواست از کاندیدهای ریاست جمهوری برای تداوم این رویکرد و خواسته دانشگاهیان تصریح کرد: در این شرایط مدیریت مفهوم پیدا می کند و وقتی که دانشگاه بالای ۸۰ درصد بودجه جاری باشد و پژوهش در انتهای آن قرار گیرد برون دادی هم نخواهد داشت .
نیلی تصریح کرد: در پایگاه شاخص علمی در سال ۲۰۱۶ با رشد ۷۰ درصدی مقالات Q1 به بهترین و پر استناد ترین مقالات دست پیدا کردیم و چاپ این مقالات در سال ۲۰۰۷ از ایران ۵۵ مورد و در سال ۲۰۰۸ به ۴۶ مورد کاهش یافت و در سال ۲۰۱۳ به ۱۳۴ مورد رسید.
نیلی با بیان اینکه این تعداد در سال ۲۰۱۴ به رقم ۱۶۳ مورد و در سال ۲۰۱۵ به رقم ۲۱۶ و در سال ۲۰۱۶ به ۳۶۸ مورد رسیده است گفت: دانشگاه باید مبنای بحث علمی باشد و می توان افتخار کرد که کار خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید شرایط ویژه ای را در کشور ایجاد کرد افزود: چاپ مقالات اساتید دانشگاه صنعتی همدان در مجله ISI در دولت یازدهم ۵۰ درصد رشد داشته است .
وی در پایان خطاب به کاندیداها با بیان اینکه نگاه رئیس جمهوری به دانشگاه ها باید تحولگرایانه باشد گفت: باید کسانی انتخاب شوند که دانشگاه را ابزار ندانند و علمی برخورد کنند و برای رفع نیاز جامعه از سیستم غیر علمی استفاده نکنند.
نیلی با تاکید به قشر دانشگاهی مبنی بر انتخاب همراه با اندیشه علمی اظهار کرد: شعار حل کننده مسائل نیست و اگر در دام شعار بیفتیم جامعه دچار نگرانی می شود که این تجربه تلخ را یکبار تجربه کردیم.