بازدید خانواده مرحوم فرشچیان از روند ساخت دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی همدان

روز گذشته به مناسبت سالگرد خیر و نیکوکار بزرگوار کشور زنده یاد حاج محمد علی فرشچیان، دانشگاه صنعتی همدان میزبان خانواده بنیاد فرشچیان بود و خانواده بزرگوارایشان از روند احداث دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی همدان، در این مراسم همه اعضای بیت شریف فرشچیان حضور داشتند دکتر نیلی در ابتدای این مراسم با قدردانی از حمایت بنیاد فرشچیان در احداث این دانشکده گفت:  مرحوم محمدعلی فرشچیان از نیک مردان روزگار است که لطف و رحمت خدای متعال یاد و نام او را در قلب های مردم در بسیاری از نقاط کشور و از جمله همدان جاودانه ساخت.
وی در ادامه به اهمیت ورود خیرین در حوزه‌های آموزشی اشاره و اظهار کرد: ورود خیرین در کشورهای پیشرفته دنیا از جمله آمریکا، رویه مهمی است و تا به حال نیز بنیاد فرشچیان در حوزه آموزشی وارد نشده بود اما آن‌ها به خوبی آگاه هستند که ورود به این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی بنیاد فرشچیان را محرکی برای دولت و دیگر خیرین خواند و افزود: این اقدام باعث شده که دیگران نیز در این عرصه حاضر شوند و حمایت خوبی از سوی مسئولان از دانشگاه صنعتی همدان صورت بگیرد.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان با اشاره به پروژه نیمه‌ تمام دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی اظهار کرد: با توجه به مشکلات مالی موجود در بخش حوزه عمرانی، روند این پروژه که از سال ۸۸ شروع شده بود، کند و به تدریج متوقف شده بود.,
وی اظهار کرد: سال ۹۴ خوشبختانه همزمان با حضور رئیس جمهور در استان همدان قراردادی بین دانشگاه صنعتی و بنیاد فرشچیان برای تکمیل دانشکده فناوری‌های نوین منعقد شد.
وی با بیان اینکه این پروژه برای اتمام به ۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت افزود: خانواده فرشچیان با انعقاد قرارداد تا حد ممکن به احداث این دانشکده کمک کردند و دولت نیز مجاب شد با حضور این خیر بزرگوار ۲۵ میلیارد ریال برای اتمام این پروژه اختصاص دهد.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت بحث ورود خیرین به بخش‌های آموزش عالی، ظرف سه گذشته  دانشگاه صنعتی مذاکراتی را با بنیاد پژوهش‌های علوم و هنر محمد علی فرشچیان داشته  و دانشگاه هر جا نیازی داشته مورد حمایت این بنیاد قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه پروژه دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین تاکنون ۹۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، تصریح کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته مردادماه امسال این پروژه به بهره برداری می رسد.
دکتر نیلی در ادامه با بیان اینکه این دانشکده با عنوان دانشکده فناوری فرشچیان در قسمت غربی دانشکده صنعتی واقع شده است گفت: مساحت این دانشکده شش هزار و ۲۰۰ متر مربع در هشت طبقه شامل یک کتابخانه، دو سایت کامپیوتر، ۱۲ آزمایشگاه مرکزی، یک آمفی تئاتر و تعدای کلاس‌های آموزشی، اتاق اساتید، اتاق دانشجویان دکتری و لابراتور زبان است.
وی در ادامه راهبرد اتخاذ شده در دولت تدبیر و امید در زمینه مشارکت محوری و جذب خیرین را مثبت ارزیابی کرد و افزود: تغییر نگرش در برنامه سازی و بودجه ریزی دانشگاه از دولت محوری به مشارکت محوری و حضور خیرین  از نکات بارز فعالیت دولت در چهار سال اخیر بوده که مصداق آن حضور بنیاد علوم و هنر فرشچیان در تکمیل و بهره برداری از پروژه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی همدان می باشد.
وی تغییر روابط صنعت و دانشگاه را از دیگر راهبردهای اساسی دانشگاه صنعتی دانست و افزود: مدیران صنعت به عنوان مشاورین دانشگاه در برنامه ریزی های آتی سهیم و دخیل هستند و خوشبختانه در حال حاضر ۳ شرکت بزرگ استان و ۱ شرکت بزرگ کشور در برنامه ریزی دانشگاه صنعتی سهم دارند.
دکتر نیلی همکاری سازنده با سایر دانشگاه های کشور را از دیگر فعالیت های ارزنده این دانشگاه دانست و افزود: ایجاد رشته مکاترونیک با دانشگاه تربیت مدرس در راستای کاهش هزینه ها در تربیت نیروی ماهر بوده است.
وی از همکاری ملی و بین المللی دانشگاه صنعتی همدان در راستای رفع نیازهای منطقه خبر داد و اظهار داشت: ایجاد مرکز تحقیقات مهندسی سرد  با همکاری دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاه لولوآ سوئد در همین راستا و در جهت رفع نیازهای منطقه بوده است.
در این مراسم احمدرضا فرشچیان فرزند بزرگوار مرحوم فرشچیان با اشاره به اینکه تلاش بسیاری برای به ثمر رسیدن این دانشکده انجام گرفته است، افزود: اگر امروز این دانشکده به این مرحله رسیده به خاطر پیگیری ها و تلاش های دکتر نیلی و مجموعه دانشگاه بوده است.
وی با تصریح بر اینکه بنیاد می‌خواهد دانشکده نمونه در کشور در این دانشگاه ایجاد کند، از مسئولان دانشگاه خواسته شد تا این دانشکده با بهترین امکانات ساخته شود تا بتوان خدمات مطلوبی در این دانشکده به دانشجویان ارائه شود.

احمدرضا فرشچیان با بیان اینکه مردم همدان با محبت‌های خود به خانواده فرشچیان لطف بزرگی از خود نشان می‎دهند، گفت: با کمبود بودجه و اعتبار تلاش شد تا پروژه به اتمام برسد.
در این جلسه با شکوه مهندس محمود حصاری که نقش کلیدی در ساماندهی کمک‌های بنیاد به جامعه دارد گفت: من شاهد شکوه خدمات بیشماری از مرحوم محمدعلی فرشچیان هستم و از فرزندان این مرحوم و علی‌الخصوص همسر این مرحوم و خانم ناهید فرشچیان به خاطر ادامه راه این خیر بزرگوار و از تلاش های دکتر نیلی در به پایان رساندن این مجموعه تقدیر و تشکر می کنم.
در پایان این مراسم خانواده مرحوم فرشچیان از روند احداث دانشکده مهندسی فناوری‌های نوین فرشچیان بازدید کردند و در جریان ساخت این پروژه قرار گرفتند و ضمن تقدیر از تلاش دکتر نیلی در اتمام این دانشکده، از روند احداث این پروژه ابراز رضایت نمودند.